VLOG 6

IVÆRKSÆTTERI

Her er du: Start » VLOG » 6: Iværksætteri

Sidste år var jeg ansat i en af de helt store danske tech startups. Du ved, sådan en slags man som iværksætter drømmer om at være en del af.

En startup med massiv funding, en CEO, CMO, Head of IT, Head of PRODUCT, Head of UX, og for mit vedkommende, Head of Customer Service, samt et hav af dygtige kollegaer der i flok stod som et crazy kompetent hold af iværksættere på en fælles mission.

Ingen problemer. Kun løsninger. Og selvølgelig en helvedes høj fart derud af.

En “startup på steroider”, og i spidsen for vores alles rejse, min chef, direktøren for det hele. Mr. CEO.

Han er den skarpeste kniv, når det gælder iværksætteri, jeg nogensinde har mødt. Og efter et strategimøde sidste år, hvor vi drøftede målsætninger for min afdeling, gav han mig 1 råd.

1 RÅD

1 råd som ændrede alt jeg nogensinde har troet, jeg vidste omkring iværksætteri.

I det øjeblik han gav mig sit råd, vidste jeg, at den overvejelse jeg havde gået med længe, som gik ud på, at jeg ville give ham min opsigelse for at springe ud som iværksætter, var den helt rette beslutning..

Hans råd var en kæmpe gave. For det her med at være sikker i en beslutning, især indenfor iværksætteri, er en sjældenhed.

Du er nemlig altid i tvivl.

Uanset hvad du står overfor, er du i tvivl. I tvivl om du skal vælge A eller B. Det kan være en forretningsmodel, produkt, design, elementer på dit website, indhold til et foredrag.

Og som iværksætter er tvivl det sidste sted, du vil stå.

For er du i tvivl, står du stille, og så iværksætter du intet. Som iværksætter skal du iværksætte. Bevæge dig. Blive klogere.

Igennem mine mange tidligere forsøg som iværksætter, har det altid været tvivl, som gjorde, at jeg ikke nåede i mål. Så at lære hvordan man nemt træffer en stensikker beslutning, som gør at man hurtigere tager et skridt, ja det var guld værd.

Er der 1 råd jeg vil give videre, ja så er det det jeg fik, som i mine øjne er opskriften på iværksætteri.

OPSKRIFTEN PÅ IVÆRKSÆTTERI

Jeg har længe tænkt, at det med et foredrag kunne være en fed ting at dyrke, men har selvfølgelig haft min tvivl på, om jeg kunne levere værdi, og om det var noget der gav mig energi.

Derfor lavede jeg min MVP og tog mit skridt. Væk fra tvivl – nærmere viden.

Det blev til en hamrende fed oplevelse hos New Nordic Youth, en efterskole for design & entreprenørskab. Fed energi med masser af gode spørgsmål.

Klart en oplevelse jeg skal have igen, dog med et par pivots for mit indhold blev (selvfølgelig) modtaget anderledes, end jeg forventede, og den læring der opstod var, at det der gav den fedeste energi, og mest værdi for alle, var de mange skarpe spørgsmål der opstod undervej.

Mit foredrag kaldte jeg “Opskriften på iværksætteri”, og heri videregav jeg det ene råd videre, som jeg fik fra min chef, der gjorde mig i stand til at træffe beslutninger og eksekvere hurtigt.

De seje upcoming entrepreneurs fik også et par rejsetips med på deres kurs som iværksætter. Jeg håber at det gav dem lige så meget som jeg fik.

Tak for et par fantastiske timer 🙏✌️⭐️

Skriv en kommentar