VLOG 4

ROADTRIP

Her er du: Start » VLOG» 2: Balance

DET FØRSTE FRØ

I 2009 fandt Klimatopmødet sted i København, og netop den dag hvor over 100.000 mennesker samlede sig i fællesskab på gaden og demonstrerede, fik jeg plantet et frø indeni.

Et frø der ændrede mit liv, og lige siden har spiret, først fra tanke til ide og så til handling. 3 forskellige projekter som iværksætter er det blevet til – fælles for dem alle var, at de blev startet op på elmarkedet.

Elmarkedet er nemlig et stort omdrejningspunkt, når det gælder udledning af CO2 herunder verdens energiproduktion. 

Nogle produktionsformer udleder mere CO2 end andre – eksempelvis er kul en stor post på regnskabet, hvor sol, vind, vand og a kraft fylder mindre.

UDFORDRINGEN

Kigger man helt overordnet på denne problemstilling, er udfordringen, at vi som forbrugere, forbruger noget, der udleder meget. Og hvis det er udfordringen, hvorfor så ikke gøre det nemt for forbrugerne, at kunne vælge at forbruge noget, det udleder mindre?

Det var den tanke, der opstod, da disse 100.000 mennesker gik forbi mig. Mange var fløjet ind fra hele verden, for at sende et signal og opfordre verdens ledere til handling.

SKIFT ENERGI

Hvis så mange kunne gå sig til handling på denne måde, ville de vel også handle, hvis de nemt kunne skifte til vedvarende energi?

Så hvorfor ikke gøre det muligt for os forbrugere, at vælge hvilke produktions former man ønsker?

Hvis det valg, at man som forbruger kan skifte til vedvarende energi, gøres muligt, kunne man styrke efterspørgslen indefra, og ikke være afhængig af at verdens ledere skulle påvirke den udefra.

PUSLESPILLET

Nu har jeg været i gang med at løse dette puslespil i 10 år. Jeg har haft mange gode tanker og forsøgt en masse forskellige træk, men har aldrig ramt den klassiske succes.

Et af de sidste træk jeg tog, var at smide håndklædet i ringen og starte op som Kundeservicechef hos Fremtidens elselskab. Det var en lærerig beslutning, for jeg lærte der, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre, når man iværksætter startups.

DYGTIGE KOLLEGAER

Noget af det vigtigste der skete, var at møde Marius og Vilje, som havde været med fra start til at forme projektet omkring Fremtidens elselskab.

Da jeg mødte dem, mødte jeg nogle som havde haft samme tanker omkring elmarkedet som mig, men på mange områder var længere fremme.

Blockchain og crypto valuta fyldte vores snakke, og jeg blev dybt inspireret.

Se mere i VLOG 1: Farvel og tak Barry – nyt kapitel venter

BRIKKERNE

Jeg har flere gange forsøgt at få alle brikkerne på plads i forhold til et produkt der tilgodeser el-forbrugerne, og fjerner elselskaberne som fordyrende mellemled. Til tider har jeg tænkt, at produktet var på plads og følt mig som et geni, andre gange har jeg ladet tvivlen overskygge.

Da jeg blev ansat som Head of Costumer service i start-up virksomheden Barry, fremtidens elselskab, mødte jeg to skønne mennesker fra Norge, Marius og Vilje, som blev afgørende for min vision. 

Marius og Vilje trak sig fra Barry, kort tid efter at jeg blev ansat. I forbindelse med at jeg skulle overtage nogle af deres arbejdsopgaver, tog jeg til Oslo for at møde dem. Efter denne tur, forstod jeg præcis hvor Marius og Vilje kom fra, hvad der var vigtigt for dem, og hvorfor at de var gået ind i projektet om fremtidens el-selskab.

Af den årsag tager jeg nu tilbage og besøger de to skønne mennesker i Oslo. Jeg vil fortælle dem omkring mit nye projekt og håber på at få sparring omkring min vision. Jeg tager også afsted i håbet om, at jeg kan få dem med ombord på projektet på sigt, da deres og mine værdier og ambitioner er et fremragende match.

Skriv en kommentar