VILDLEDENDE
SALGSMETODER

Vildledende salgsmetoder optaget,
og afsløret i DR Kontant.

VILDLEDNING

Jeg gik til redaktionen på forbrugermagasinet DR Kontant, og afleverede flere skjulte optagelser, der dokumenterede brugen af vildledende salgsmetoder hos et af landets største elselskaber.

Dr kontant el
Pænt goddag til redaktionen på DR Kontant, der fik mine optagelser, og skabte en vigtig udsendelse.

FORTSÆTTER

Forhåbentligvis vil de dække problematikken, og på den måde sætte en stopper for salgsmetoderne.
Valgte de at tage sagen op, ville det ikke være første gang, at elselskabets vildledende salgsmetoder blev belyst i DR Kontant.

HISTORIE

Tilbage i 2013 belyste DR KONTANT også elselskabets vildledende salgsmetoder. I udsendelsen undskyldte deres markedsdirektør overfor de kunder, der følte sig snydt, og som konsekvens valgte elselskabet at annullere samarbejdskontrakten med det salgsbureau, der havde stået i spidsen for deres vildledende salgsmetoder.

Elselskabet havde på trods af sagen i DR KONTANT, genoptaget samarbejdet med det tidligere salgsbureau, som igennem 2 nye år var aktive med el-sælgere butikker over store dele af Danmark.

UÆNDRET

Man skulle forvente, at elselskabet havde skærpet deres interne salgspolitiker, og øget kravene til elsælgernes salgsmetoder efter deres deltagelse i DR KONTANT, men det havde de ikke.

UDSENDELSEN

Heldigvis fandt Redaktionen det interessant på DR Kontant,
der bragte en hel udsendelse om vildledende salgsmetoder på elmarkedet.

Vildledende salgsmetoder afsløret i Kontant
Følg med og se hvordan landets største og næststørste elselskab bliver konfronteret i DR Kontant grundet vildledende salgsmetoder.

AFSLØRINGER

På 4 optagelser kunne jeg dokumentere stærkt kritisable salgsmetoder, herunder:

  • Vildledende prissammenligning: Elsælger henviser til ét produkt samt pris på www.elpris.dk, som er mere fordelagtigt end det jeg i virkeligheden får. Denne sammenblanding øger deres salg, men min rigtige elpris blev over dobbelt så dyr.
  • Vildledende udsagn omkring pris: Elsælgerne påstår, at den elpris man får, er inkl. PSO-afgift -, selvom den er eksklusiv.
  • Vildledende påstande om, at man bliver kunde hos “Europas grønneste energiselskab”, hvilket ikke er sandt. Det elprodukt man tilbydes, er et generelt produkt uden såkaldt “Klimavalg”. Derfor udmærker det sig ikke blandt andre danske energiselskaber, der heller ikke kan omtales som ”Europas grønneste”. Produktet er på ingen måder ”grønt” eller “grønnere”.
  • Vildledende prissammenligning af faste og variable priser, uden at oplyse om forskellen.