PERSONDATAPOLITIK

Som Klient hos Elbot, vil der ske udveksling af din Persondata.

Din Persondata har høj prioritet hos Elbot. Hvis du er typen, der falder i søvn over den slags, skal du vide, at alle processer hos Elbot er bygget op, så vi lagrer og opbevarer et minimum af din Persondata. Ydermere at den Persondata vi opbevarer, er sikret maksimalt.

Hvis du er typen, der elsker at læse denne slags, finder du alt, hvad du skal vide her på siden.

Har du spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på dpo@elbot.dk.

Dataansvarlig

Elbot ApS er dataansvarlig for opbevaring og behandling af de persondata, vi indsamler om dig.

Elbot ApS
A.D. Jørgensens Vej 10, 2. sal
2000 Frederiksberg

Email: Elbot@elbot.dk
Telefonnummer: 80 70 54 30
CVR-Nummer: 41 14 37 97

Hvilke Persondata vi indsamler

Den eneste form for Persondata vi indsamler om dig, og opbevarer, er den slags, der er nødvendig for, at vi kan udføre vores service.

Bruger du Elbot, kan det være, at vi behandler følgende helt personoplysninger om dig:

  • Dine kontaktinformationer; herunder navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.
  • Dit personnummer.
  • Dine betalingsoplysninger.
  • Din WebAccesCode.
  • Dit Aftagenummer.
  • Din husstands sammensætning.
  • Data om dine elaftaler.
  • Din målerdata.
  • Log-in oplysninger til dit elselskabs hjemmeside.
  • De samtykker du har givet.

Vi registrerer desuden oplysninger i form af cookies, når du besøger vores hjemmeside.

Se mere i vores Politik for Cookies her.

Hvorfor indsamler vi din Persondata

Vi indsamler din Persondata, for at kunne tilbyde dig vores service.

Var det muligt, indsamlede vi ikke skyggen af din persondata, men for at gøre vores arbejde, som er at sikre, at din elaftale altid er billigst, har vi brug for din persondata.

Persondata vi modtager fra andre kilder

Hvis vi indsamler Persondata fra andre kilder end dig, er kilderne:

  • Det statsejede selskab Energinet (Din forbrugsdata).
  • CPR Registeret.

Persondata om andre du giver

Såfremt der opstår behov for information om andre i din husstand, vil vi bede dig om at afgive Persondata på disse. Det kan være i tilfælde af, at din husstands elaftale viser sig, at være registreret i en andens oplysninger end dine.

Hvis du afgiver personoplysninger til os om andre i din husstand, skal du naturligvis være sikker på, at de er indforståede med netop det. Og nu bliver det teknisk – for reglerne siger, at du skal have lov til at videregive den slags oplysninger til os.

Hvordan lov gives, siger reglerne ikke, men vi vil mene, at man kan nå langt med kuglepen og papir. Det er den stensikre metode, men vores vurdering er, at en mundtlig aftale er nok.

Husk også at henvise dem til denne Politik for Persondata, så der ikke er tvivl.

Videregivelse af din Persondata

Vi kan finde på at videregive din persondata, hvilket med overvejende sandsynlighed vil ske. Videregivelse af din Persondata vil ske til følgende formål.

  • Elselskaber

Hvis formålet er:

  • At behandle din elaftale.

Kort sagt:

Vi videregiver udelukkende Persondata til Elselskaber, hvis formålet er, at behandle din elaftale.

Deling af din Persondata

Elbot benytter virksomheder, såkaldte tredjeparter, der er førende indenfor software løsninger. Disse virksomheder vil din data blive delt med, hvilke du finder på listen herunder.

Dinero

Dinero er et dansk stiftet regnskabsprogram, som vi har valgt at benytte. Vores regnskab og opkrævninger vil ske igennem Dinero, hvor få af dine personoplysninger gemmes. Din Persondata her, har vi ikke mulighed for at slette, på samme måde som i vores andre programmer. Det har vi ikke, fordi at det er Bogføringsloven, som vi skal følge, når det kommer til regnskab. Den siger, at vi skal gemme fakturerings data i 5 år, hvilket vi naturligvis gør.

Dropbox Inc

Meget lidt af din Persondata opbevarer vi i fildelingstjenesten Dropbox. Google har samme feature i deres G Suite pakke, med lagring og deling af filer, men Dropbox kan synkroniseres med andre af vores Tredjeparter, som gør vores processer nemmere at håndtere. Al lagring af dine Persondata hos Dropbox Inc vil blive stoppet, når/hvis du stopper dit medlems/kundeforhold hos Elbot. Herefter vil din data hos Dropbox Inc blive slettet.

Google Inc

Noget af din Persondata, herunder oplysninger om din elaftale og dit elforbrug, opbevares hos Google Inc i deres Google Suite produkter. Al lagring af dine Persondata hos Google Inc vil blive stoppet, når/hvis du stopper dit medlems/kundeforhold hos Elbot. Herefter vil din data hos Google Inc blive slettet.

Mailchimp

Som nyhedsbrev benytter vi den amerikanske email automation service Mailchimp. Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev, er det via Mailchimp, vi sender og du modtager nyheder fra Elbot. Det er ligeledes herigennem, vi sender information omkring dit elforbrug. Noget af din Persondata vil blive lagret hos Mailchimp, som stoppes, når/hvis du stopper dit medlems/kundeforhold hos Elbot. Herefter bliver din data hos Mailchimp blive slettet.

InMobile

De fleste beskeder Elbot sender til dig, er “nice to know”, hvor få andre er “need to know”. Når der er vigtige, modtager du en notifikation via sms, så vi er sikre på, at den når frem. Du kan naturligvis altid afmelde dig vores sms beskeder, men det anbefaler vi ikke. Til den opgave har vi valgt at benytte den dansk ejet virksomhed InMobile, der har branchens mest stabile og driftssikre SMS gateway.

Scrive ApS

Hvis vi skal kommunikere på vegne af dig, skal vi bruge en fuldmagt, som gør os i stand til, ja, netop det. Til den løsning har vi valgt den dansk ejede virksomhed Scrive ApS, der tilbyder en digital signatur løsning, som er udviklet i samarbejde med NETS. Al lagring af din Persondata hos Scrive ApS vil blive stoppet, når/hvis du stopper dit medlems/kundeforhold hos Elbot. Herefter vil din data hos Scrive ApS blive slettet.

Trustpilot A/S

Vi går naturligvis meget op i, at få optimeret vores service. Den feedback vil vi gerne gøre offentlig tilgængelig, for at skabe så meget gennemsigtighed omkring Elbot. Derfor beder vi dig om, at dele din feedback med os på Trustpilot. Når det sker, deler vi automatisk dit navn og email med Trustpilot, hvorefter du vil modtage en information med mulighed for at afgive feedback. Hvis du vælger at forlade Elbot, sikrer vi selvfølgelig, at den data vi har videregivet om dig, vil blive slettet.

Typeform

Når du tilmelder dig Elbot, sker det blandt andet med hjælp fra virksomheden Typeform. De tilbyder brugervenlige formularer, der gør det til en oplevelse at udfylde. Vi benytter også deres service, når du skal opdatere din Elbot Profil eller give feedback på vores service. Vi er faktisk ret vilde med deres forms, hvilket vi også håber, at du er.

Zapier Inc

Zapier tilbyder en software løsning, der gør det muligt at skabe bro mellem forskellige slags software. Eksempelvis når du tilmelder dig Elbot, sker din tilmelding igennem Elbot (BotXO ApS). For at få data derfra og videre til vores andre systemer, benytter vi Zapier Inc til at sende din data videre. Vi sletter løbende Persondata hos Zapier, hvor din maksimalt vil blive gemt i 180 dage.

Zendesk Inc

Vores kundeservice software leveres af den dansk stiftede virksomhed Zendesk Inc, med hovedkontor i San Francisco, Californien, USA. Al interaktion du foretager med vores kundeservice, vil blive lagret hos Zendesk Inc, indtil du stopper dit medlems/kundeforhold hos Elbot. Herefter vil din data hos Zendesk Inc blive slettet.

Opbevaring af din Persondata

Så længe at der er grund til at opbevare din Persondata, opbevarer vi din Persondata. Herefter vil vi slette dine personoplysninger hurtigst muligt og på sikker vis.

Som hovedregel opbevarer vi dine personoplysninger i op til 3 måneder, efter at du er stoppet som kunde. Nogle personoplysninger gemmer vi i længere tid. Det gælder:

  • Bogføringsoplysninger (bl.a. fakturaer, tilgodehavender, korrespondancer, betalingsoplysninger og lignende oplysninger som er nødvendige for at dokumentere vores bogføring).

Ændring i vores Persondatapolitik

Hvis vi ændre vores Persondatapolitik, vil vi oplyse om ændringen via vores Nyhedsbrev. Vi anbefaler derfor, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Klager

Ønsker du at klage over vores behandling eller opbevaring af dine Persondata, skal du naturligvis gøre det. Vi håber selvfølgelig at høre fra dig inden, så vi er i stand til at rette op, hvis der er mulighed for det.

Du kan altid indgive en klage til Datatilsynet på adressen herunder.

Datatilsynet
Adresse: Borgergade 28, 5, 1300 København K
E-mail: dt@datatilsynet.dk
Telefonnr.: 33193200
Hjemmeside: www.datatilsynet.dk