ELFORBRUGER

Hver gang du trykker på stikkontakten, bruger du el. Det gør dig til en elforbruger, og når du forbruger el, aflæser din elmåler, hvor meget el, du har forbrugt. Denne aflæsning danner grundlag for, hvor meget dit elselskab opkræver.

En gennemsnitlig elforbruger i Danmark bruger omkring 700 kroner om måneden på el, som de fleste betaler automatisk via PBS, og som færrest tjekker alternativerne til.

El er kommet for at blive, da det er svært at forstille sig en fremtid uden el, og dette gør, at det med stor sikkerhed bliver et livslangt forbrug af el, du er på vej imod. Som elforbruger har du mulighed for skifte til det elselskab, du ønsker at benytte.

Det giver sig selv, at jo mindre el du forbruger, desto mindre bliver din elregning. Dog er der andre måder at opnå besparelser på elregningen på. Dette lader sig komme til udtryk i dit valg af elselskab, og hvor tid du skifter elselskab.

Som elmarkedet ser ud nu, er der rigtig mange elselskaber, som opererer med smarte introtilbud. Så smarte at de er gratis (plus skatter og afgifter) for dig som forbruger. Disse tilbud bliver tilbudt, da 90 % af elforbrugere er passive elforbrugere, hvilket vil sige, at når først du er skiftet til et elselskab, er chancen for, at du skifter videre meget lille.

Det gør det til en god forretningsmodel for elselskaber at have sådanne tilbud. Vil du som elforbruger gerne spare penge på el, ligger fidusen derfor i at skifte til et nyt smart introtilbud, hver gang det forgående introtilbud udløber.

I forhold til at være elforbruger, har mange af os et ideal om at være grønne elforbrugere. Hvilket vil sige, at vi gerne vil sikre, at vi har muligheden for at benytte el i fremtiden, når de fossile brændstoffer ophører. Når du betaler din elregning som elforbruger i Danmark, betaler du allerede til den grønne omstillingen.

På din elregning betaler du en såkaldt PSO tarif. Dette gebyr er blandt andet med til at sikre, at vi kommer til at kunne have el i fremtiden, og gør at vi kan satse på grønne løsninger og projekter.

Som elforbruger skal du gøre op, hvor meget du har lyst til at betale, når du tænder din computer, varmer din pizza, eller lyser din stue op.

Man kan sammenligne el med vand og mad. Det er svært at se sig selv leve i et moderne samfund, uden muligheden for at kunne benytte el, hvorfor det ekstremt vigtigt at sikre sig, at man altid betaler mindst muligt for el.

Det kan stadig være en god ide at kigge ind i grønne alternativer, dog skal man vide, at du ikke ved at betale et ekstra gebyr til elselskabet, kan sikre, at den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, er lavet og udarbejdet gennem grønne løsninger.

Det vigtigste at tage med fra dette er, at du med stor sandsynlighed kommer til at benytte strøm hele dit liv, hvorfor det kan være relevant at finde en optimal løsning for dig selv. Elbot som er en digital elmægler, anbefaler dig at vælge ud fra pris, da du allerede betaler til den grønne omstilling, gennem offentlige gebyrer, og ikke skaber yderligere effekt ved at vælge “grøn strøm”.