EL

El er el,
og intet bliver mere elektrisk af,
at du betaler overpris.

9 UD AF 10 BETALER OVERPRIS FOR EL

El er el, og det bliver ikke mere elektrisk af, at du betaler overpris. Det samme gælder farven, som heller ikke bliver grønnere af, at du betaler mere. El er grundlæggende en omkostning, der følger dig resten af livet, hvorfor du naturligvis bør sikre, at du betaler mindst.

Hver gang du trykker på stikkontakten, køber du el af et elselskab. Normalt når du køber et produkt, tjekker du prisen, og oftest betaler det sig også for dig at tjekke, om du kan købe produktet billigere andre steder.

Få skifter elselskab

Sådan er det også med el, men selvom der findes store prisforskelle på el, er det de færreste, der skifter elselskab.

Siden 2003 har du frit kunne skifte elselskab, men 9 ud af 10 er passive, og betaler derfor overpris for el. Det er gratis at skifte elselskab, og egentlig er det nemmere at skifte elselskab, end det er at skifte mobilselskab.

Når du skifter mobilselskab, får du et nyt sim-kort, og der er naturligvis forskelle på mobilselskaber – eksempelvis deres dækning.

Artikel: hvordan skifter jeg elselskab?

Der er ikke forskel på elselskaber

Når du skifter elselskab, vil du ikke opleve nogen forskel. Det eneste der ændrer sig, er hvem der sender din elregning, og naturligvis hvilken pris du betaler. Udover det, er der ingen ændringer – heller ikke i elselskabernes forsyningssikkerhed.

El er el
Du kan spare penge på el, hvis du skifter elselskab. Vores Klienter har i gns. sparet 21 procent på elregningen.

Det er dyrt at være passiv

Overordnet set kan du være elforbruger på 2 måder – enten kan du være passiv, som flest, eller også kan du være aktiv, som færrest. Den passive elforbruger skifter ikke elselskab, men betaler blindt sin elregning, og det er dyrt.

Historisk set har el været betydelig dyrere, hvis du var passiv, end hvis du havde været aktiv.

I skrivende stund har Elbot Klienter sparet 21 % på deres elregning, ved at få skiftet elselskab, hver gang de kunne spare penge. Afhængig af elforbruget, er det en væsentlig besparelse, især når der ikke er forskel på el, og når der ikke sker nogen ændring, når man skifter elselskab.

Spar penge og CO2

Mange elselskaber markedsfører deres produkter som grønne. Dog er sandheden, at intet elselskab kan give dig grøn strøm, og at din CO2 udledning er den samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

Den eneste måde, du kan spare CO2, er at spare på dit elforbrug. Når du sparer på dit elforbrug, skal der produceres mindre el, hvilket giver en CO2 reduktion.

Sparer du på dit elforbrug, vil du også opleve en besparelse på elregningen, da du skal betale for mindre el.

El er en livslang omkostning

Det er vigtigt at forstå, at el er ikke en engangsomkostning, men noget du skal betale igennem resten af dit liv. Vi oplever, at mange elforbrugere tror, at der ikke er mange penge at spare, når man skifter elselskab, men sandheden er anderledes.

Det er naturligvis relativt, hvad man mener, er mange penge, men undersøgelser viser, at en årlig besparelse på 1.000 kroner, kan få mange til at skifte elselskab.

Der er mange penge at spare på at skifte elselskab

Der findes 2 muligheder, når du trykker på stikkontakten. Enten betaler du overpris, eller også betaler du mindst. Prisforskellen på de 2 muligheder, har historisk set vist sig at være indsatsen værd.

I skrivende stund har en gns. Klient hos Elbot sparet 1.842 kr igennem det sidste år. Dette kan naturligvis blive til mindre eller mere fremover, men det er væsentligt mere, end det undersøgelser viser, kan få folk til at skifte elselskab.

En uigennemsigtig jungle af tilbud på el

Der findes i skrivende stund ca. 160 elprodukter, du frit kan vælge at købe, og blandt disse, gemmer der sig nogle rigtige gode tilbud.

Disse tilbud gælder nye kunder, kaldes introtilbud, og har en elpris på 0 øre/kWh + 0 kr/md (+ skatter og afgifter). Billigere bliver det ikke, medmindre at elselskaber begynder at betale dig penge for at bruge el.

Det kan dog alligevel være uigennemsigtigt, hvilke elprodukter man skal vælge, og hvad man skal være opmærksom på.

Typisk overgår du til en dyrere elpris, når tilbuddet udløber, og her er det naturligvis vigtigt at sikre, at du, inden elprisen stiger, får skiftet videre til et nyt billigt introtilbud.

Sammenlign elpriser på www.elpris.dk.

 

Det er nemt at skifte elselskab, og spare penge på el, men hvis du vil undgå besværet, klarer vi det gerne for dig.
Vil du gerne spare penge på el, men gider du ikke besværet, så Bliv Elbot Klient.

Bliv Klient hos Elbot og undgå dyr el

Elbot er en digital elmægler, der hjælper dig med at skifte elselskab, hver gang du kan spare penge. Vi er uafhængige af elselskaber, og varetager alene din interesse som elforbruger, der naturligvis er at betale mindst.

Når du skifter elselskab, er det vigtigt at tjekke din elaftale, elregninger og slutopgørelser. Er du Klient hos Elbot, klarer vi besværet for dig, så du undgår dyr el (og besvær).

Læs mere om Elbot her.