KAN JEG SKIFTE ELSELSKAB?

Kan jeg skifte elselskab? Det korte svar er ja, du kan frit skifte elselskab, og det har du kunne længe. Dog skifter 9 ud af 10 ikke elselskab – sikkert fordi det er en uigennemsigtig jungle, men den hjælper vi dig gerne med at gennemskue.

Bruger du el, betaler du en elregning, og så kan du frit skifte elselskab. Rent praktisk er det en fordel, at det er dit navn, der står på elregningen, når du skifter elselskab, men det er ikke afgørende.

I tilfælde af, at det er en samlever, der står på elregningen, er det blot den person, der bør foretage tilmeldingen hos elselskabet.

Du kan altid oplyse elselskabet, at du også ønsker at stå på elregningen. Alternativt kan du lave tilmeldingen, men så vil elselskabet nok forhøre, om du er tilflyttet adressen. Der kan du blot sige, at det ikke er tilfældet, men at den tidligere har stået i en samlevers navn, og at du nu ønsker, at stå på elregningen.

Artikel: Sådan skifter du elselskab

DU KAN FRIT SKIFTE ELSELSKAB

Siden liberaliseringen af elmarkedet tilbage i 2003, har du frit kunne skifte elselskab. Som privat elforbruger bestemmer du selv, hvilket elselskab du ønsker at være kunde hos. I forhold til dit valg af elselskab er der masser af alternativer at vælge i mellem.

SÅDAN FINDER DU DET BILLIGSTE ELSELSKAB

Det nemmeste er, at tjekke prissammenligningssiden Elpris.dk, hvor alle elselskaber, skal indberette deres elpriser til.

Artikel: Sådan finder du det billigste elselskab

En vigtig ting, du skal vide, når du vælger dit elselskab, er, at uanset hvilket elselskab du vælger, er den el, der kommer ud af din elkontakt altid den samme.

Dette skyldes, at det ikke er elselskaberne, men netselskaberne, det sikrer, at der transporteres el til din elkontakt, og deres opgave påvirkes ikke af, at du skifter elselskab.

Du kan godt skifte elselskab
Et elselskab sælger din el, og et netselskab transporterer din el.

EL ER EL

Selvom elselskaber sikkert vil påstå andet, er der ikke forskel på el. Elselskabets opgave er, at aflæse hvor meget el du har brugt, og ud fra det opkræve dig penge via din elregning. Hvor meget du bliver opkrævet, afhænger alene af din elpris, og den er der stor forskel på.

Derfra er det netselskabets opgave, at transportere el til din elkontakt, så du altid kan få liv i dit hjem, men det påvirkes ikke af, at du skifter elselskab.

Derfor anbefaler vi, at du altid sigter efter at vælge den billigste løsning, og at du hyppigt skifter, når der findes et elselskab på markedet, som er billigere.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Sidder du med spørgsmål til denne artikel, er du velkommen til at skrive en kommentar i Elbot Community.