HVORDAN SAMMENLIGNER JEG ELSELSKABER?

Hvis du har besluttet dig for at skifte elselskab, opstår det naturlige spørgsmål “hvordan sammenligner jeg elselskaber”. Denne artikel gennemgår, hvordan du sammenligner elselskaber, og giver dig et videoeksempel, hvor vi sammenligner elselskaber, så du kan se (1) hvordan man gør, og (2) hvad du skal være opmærksom på.

Det er egentlig en nem opgave, og som altid vil vi understrege, at intet elselskab er billigst i længden, så du skal skifte elselskab, hver gang det betaler sig.

Hvis du ikke har prøvet at skifte elselskab før, kan du med fordel tjekke vores videoguide, der gennemgår hvordan du skifter elselskab.

Artikel: Sådan skifter du elselskab

SÅDAN SAMMENLIGNER DU ELSELSKABER

Det er nemt at sammenligne elselskaber, men der er naturligvis nogle forhold, der er gode at være opmærksom på. Dem gennemgår vi senere i artiklen, men overordnet set er processen, som du ser herunder:

  1. Besøg elpris.dk.
  2. Indtast dit postnr.
  3. Indtast dit forventede elforbrug.
  4. Sammenlign elselskaber.

Så nemt er det at sammenligne elselskaber, og som altid i vores artikler, giver vi dig gerne alle de vigtige råd – kvit og frit, så du kan gøre det selv.

Hvorfor?

Fordi det vigtigste for os er, at konkurrencen øges og flest undgår at betale overpris for el. Gider du at klare opgaven selv, kan du her på siden se, hvordan du gør det.

Gider du ikke at gøre det selv, klarer vi det gerne for dig.

Læs mere om Elbot, og hvad vi kan tilbyde dig her.

Hvordan sammenligner jeg elselskaber? Det viser vi dig, hvordan du gør her i denne artikel.
Det er nemt at skifte sammenligne elselskaber, men som altid er der nogle forhold, du skal være opmærksom på. Se hvilke her i artiklen.

SÅDAN SAMMENLIGNER DU ELSELSKABER

Du vil i denne artikel finde 1 videoeksempel, hvor vi laver et pristjek på elpris sammenligningssiden Elpris.dk. Her gennemgår vi, hvordan du gør, og naturligvis hvad du skal være opmærksom på.

VIGTIGT NÅR DU SAMMENLIGNER

Inden at vi når til vores eksempel, er der et par detaljer, der er vigtige at understrege. Som vi plejer at skrive, er der ikke forskel på elselskaber, udover den elpris de opkræver.

Det betyder, at du bør skifte til det elselskab, der tilbyder den billigste elpris.

Hvordan du finder den billigste elpris, gennemgår vi i vores kommende videoeksempel.

Først vil vi understrege, at når vi skriver, at der ikke er forskel på elselskaber, gælder det også deres forsyningssikkerhed. Uanset hvilket elselskab du skifter til, vil du ikke have en større eller mindre forsyningssikkerhed.

Det er nemlig ikke elselskabet, der har påvirkning på din forsyningssikkerhed. Den er 100 % uændret, selvom du skifter til det billigste elselskab.

Artikel: Lukkes min el, når jeg skifter elselskab?

INGEN VED HVEM DER ER BILLIGST, MEN

Tager du en snak med en elsælger, bliver du sikkert fortalt, at de (elselskabet) tilbyder den billigste elpris, men det er noget sludder.

Ingen, heller ikke elselskaber, ved, hvad der bliver billigst. Sagt på en anden måde: når nogen påstår, at deres pris er billigst, er det ikke sandt, for det ved ingen med sikkerhed på forhånd.

Du kan ud fra de historiske elpriser se, hvad der har været billigst, og det giver et godt udgangspunkt.

Indtil videre har det været elselskabernes introtilbud, der er billigst, men gode tilbud varer ikke ved, så det gælder om, at du skifter elselskab igen, inden at tilbuddet udløber.

Hvordan sammenligner jeg elselskaber?
Introtilbud er billigst, bare ikke i længden. Så skift inden at de stiger i pris.

GRØN STRØM FINDES, MEN KAN IKKE LEVERES

Der er et hav af eksempler, på elselskaber der tilbyder grøn strøm, men det er elmarkedets største marketingstunt.

Ja, du kan købe grøn strøm, men du kan ikke få grøn strøm. Og fordi at du allerede har betalt penge til grøn strøm, via den pso-afgift du igennem mange år er blevet opkrævet via din elregning, er der rigeligt med grøn strøm.

Eller, der er jo ikke rigeligt, før at vi har 100 %, men indtil videre overstiger efterspørgslen på grøn strøm ikke udbuddet. Og når det er situationen, er det ligegyldigt, om du vælger grøn strøm eller ej.

Hvis alle efterspurgte grøn strøm, kunne det presse udbuddet, som faktisk er sket i Holland, men den situation er vi langt fra i Danmark, fordi vi allerede har en høj grøn produktion.

. Spar dine penge, og send dem i stedet mod er projekt, der direkte fremmer vedvarende energi.

VIDEOGUIDE: SÅDAN SAMMENLIGNER DU ELSELSKABER

Herunder finder du en videoguide, der gennemgår, hvordan du sammenligner elselskaber – vi håber, at den kan bruges, og at du undgår dyr el – altid.

DIN TUR TIL AT SAMMENLIGNE ELSELSKABER

Som altid er disse artikler skrevet for, at du kan gøre det selv, hvilket naturligvis er billigst, men hvis du ikke gider besværet, er det næstbilligst, at du lader Elbot klare besværet.

Dyrest er, at du er passiv, og ikke skifter elselskab, så giv den gas og skift, hver gang du kan spare penge – med eller uden os.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive et opslag i Elbot Community, hvor du kan få uvildigt hjælp.