HVORDAN FINDER JEG DET BILLIGSTE ELSELSKAB?

Der findes masser af elselskaber i Danmark, du frit kan skifte til, men hvordan finder jeg det billigste elselskab? Se det er et godt spørgsmål, vi vil gå i dybden med og besvare i denne artikel.

Først er det vigtigt at understrege, at det elselskab, der er billigst i dag, ikke forbliver billigst. Typisk er elselskabet billigst, fordi at de har et godt tilbud på el, men disse tilbud varer ikke ved for evigt.

Derfor gælder det om at skifte elselskab, hver gang det betaler sig.

INTET ELSELSKAB FORBLIVER BILLIGST

Det er også vigtigt at understrege, at man ikke på forhånd kan vide, hvilke elselskaber der bliver billigst. Det kommer nemlig an på, hvordan den fremtidige elpris udvikler sig, og først når man har været igennem en periode, kan man rent faktisk se, hvad der har været billigst.

Derfor gælder det om at skifte til det elselskab, man vurderer, er billigst. Dog findes der tit gode tilbud på elmarkedet, som umuligt kan blive billigere, medmindre at el bliver noget, man får penge for at bruge.

Disse tilbud kaldes introtilbud, og vil oftest slå alle andre tilbud, du kan finde. Vi viser, hvordan du finder dem, og hvorfor de indtil videre har været billigst at skifte til, i vores videoguide længere nede i artiklen.

Hvis du er i tvivl om hvordan man skifter elselskab, har vi lavet en videoguide, der viser det.

Artikel: Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er også vigtigt at understrege, at ingen elselskaber er bedre end andre. Alle har den samme forsyningssikkerhed, så om du vælger det dyreste eller det billigste, er din el nøjagtig den samme.

Du vil altså ikke have en dårligere forsyningssikkerhed, hvis du vælger de billigste.

Der er ikke forskel på elselskaber, så du kan ligeså godt finde og vælge det billigste.
Der er masser af elselskaber i Danmark, men intet bliver mere elektrisk af, at du betaler overpris. Derfor kan du ligeså godt skifte til det billigste.

DER ER IKKE FORSKEL PÅ ELSELSKABER

Når du sammenligner elselskaber, vil du se, at mange forsøger at skille sig ud, men sandheden er, at de alle sælger nøjagtig det samme produkt. Nemlig el, og el bliver ikke mere elektrisk af, at du betaler overpris.

De fleste elselskaber sælger elprodukter med et såkaldt klimavalg. Oftest betyder det, at de via certificeringer kan kalde deres elprodukter grønne, men det bliver din el ikke grønnere af.

SÅDAN FINDER DU DET BILLIGSTE ELSELSKAB

Som altid vil vi anbefale, at du benytter Forsyningstilsynets prisportal kaldet Elpris.dk. Det er en prissammenligningsside, som alle elselskaber skal indberette deres elpriser til.

Den giver et overskueligt øjebliksbillede af de tilbud, du kan finde, og naturligvis hvilke, der er billigst.

Processen er enkel:

  1. Besøg Elpris.dk
  2. Indtast dit postnr.
  3. Angiv dit forventede elforbrug.
  4. Sammenlign elselskaber og find det billigste.

Det er vigtigt, at du får angivet dit forventede elforbrug så korrekt som muligt. Elpris.dk giver dig nogle muligheder, som du kan benytte, men du kan også tage et kig på www.sparenergi.dk, der har lavet en formel, du kan bruge til at beregne dit forventede elforbrug.

SÅDAN FINDER DU DET BILLIGSTE ELSELSKAB

Se hvordan du finder det billigste elselskab i videoen herunder og få gode tips til din søgning.