HVILKET ELSELSKAB SKAL JEG VÆLGE?

Her er du: Start » Artikler » Elselskab » Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Der findes et hav af elselskaber i Danmark, og uanset om du bor i nord, syd, øst eller vest, kan du frit vælge at skifte til hvilket som helst, du ønsker.

Elselskaberne har nemlig ikke en decideret fysisk tilkobling til din adresse, så du har frit valg på alle hylder, og derfor er det også helt naturligt at overveje, hvilket elselskab du skal vælge.


VÆLG DET BILLIGSTE ELSELSKAB

Det korte svar er, at du bør vælge det billigste elselskab, men det rejser et nyt spørgsmål – hvilket elselskab er billigst?

Inden vi når dertil, er det måske på sin plads at få på plads, hvorfor du bør vælge det billigste.

DERFOR SKAL DU VÆLGE DET BILLIGSTE ELSELSKAB

Når man sammenligner elselskaber, er der 1 parameter, du overordnet set bør sammenligne dem på.

Det er elprisen, for der er ikke forskel på el, så uanset hvilket elselskab du vælger, forbliver alt som normalt, og det produkt du køber, forbliver uændret.

Ligesom benzin – her gælder det også, at uanset hvilken tankstation du handler hos, er produktet 100 % identisk.

Elselskaber forsøger ligesom tankstationer at bygge en masse værdi udenom deres kerneprodukt, hvilket er værd at tage med i sammenligningen, men det er vigtigt at slå fast, at der ikke er forskel på el, og det gælder naturligvis også den el, elselskaber sælger.

DER ER IKKE FORSKEL PÅ ELSELSKABER

Nogle elselskaber forsøger at innovere på betaling, nogle satser på at tilbyde en god kundeservice, andre forsøger at skille sig ud på miljø, og andre ønsker at gøre sig bemærket på pris.

I sidste ende tilbyder alle elselskaber automatisk betaling, du har sjælden brug for deres kundeservice, og miljø på elmarkedet er som udgangspunkt ren og skær markedsføring.

Hvad angår pris, som vi vil anbefale, at du sammenligner elselskaberne på, og vælger dit nye ud fra, er det vigtigt at vide, at intet tilbud varer forevigt.

Altså er strategien, løbende at holde sig aktiv og skifte mellem elselskaber, og selvfølgelig rundt blandt de billigste, men hvordan finder du så det billigste?

Hvilket elselskab skal jeg vælge?
Der findes masser af elselskaber, men de sælger alle det samme produkt, nemlig el, og den er ens uanset hvem du vælger – så vælg det billigste.

HVILKET ELSELSKAB SKAL JEG VÆLGE?

Indhenter du elpriser fra alle landets elselskaber, kan du hurtigt se, hvilket elselskab der har den laveste aktuelle elpris, men her er det vigtigt at vide, at med deres elpriser følger forskellige elaftaler.

Besøger du www.elpris.dk kan du hurtigt få et overblik, men der er flere ting, du skal være opmærksom på.

Nogle elaftaler har en fast elpris – andre har en variabel. Nogle gælder i 1 måned, andre gælder i 6 måneder.

Derfor kan man ikke sammenligne elselskaber isoleret på deres elpriser, man skal også tage med, hvor længe elprisen gælder.

For det kan godt være, at det ene elselskabs elpris er 50 øre/kWh fast igennem 6 måneder, men at du hos et andet elselskab kan få en fastpris på 60 øre/kWh igennem 12 måneder. Hvilket af de to elselskaber, der er billigst, er ikke til at sige, før at de 12 måneder er gået.

Og her er det selvfølgelig også vigtigt at beregne, hvilken elpris du overgår til, når den første aftale på 50 øre/kWh udløber efter de 6 måneder. Koster prisen 200 øre/kWh, eller koster den mindre?

Ingen ved derfor på forhånd, hvilket elselskab der er billigst, men kigger man på de historiske elpriser, kan man se, hvilken strategi der har været billigst: aktivitet.

DET ER DYRT AT VÆRE PASSIV

Da elpriserne ændrer sig konstant, er det ikke til at pege et enkelt elselskab ud på forhånd og sige, at de er billigst – for deres priser ændrer sig over tid.

Læs alt om elpriser »

Men det man kan pege ud er, hvilken strategi du skal benytte, hvis du vælger det billigste elselskab: Skift elselskab, hver evig eneste gang det betaler sig!

Er du passiv, går du glip af gode tilbud på elmarkedet, og vil derfor betale mere, hvis du var aktiv. Er du aktiv, skifter du til det billigste, og videre til det billigste, når dit forrige valg stiger prismæssigt.

INTET ELSELSKAB FORBLIVER BILLIGST

Lad os tage et eksempel: du har fået et hamrende godt tilbud på el af din lokale elsælger, der garanterer dig guld og grønne skove. Og lad os sige, at han rent faktisk har ret. Du sparer både penge, og gør en forskel for miljøet.

Den pris du har fået tilbudt, er måske billig ift. andre aktuelle tilbud, men husk på, at det ikke fortsætter sådan. Over tid vil dit tilbud udløbe, og du vil overgå til en ny pris, der (1) er dyrere for dig og (2) en bedre forretning for elselskabet.

Helt overordnet tjener elselskaber penge på at elforbrugerne er passive, og elforbrugere spare penge på at være aktive. Desværre er elmarkedet for de fleste en jungle at gennemskue, og derfor skifter 9 ud af 10 ikke elselskab.

Ønsker du at få hjælp til at skifte elselskab, kan Elbot hjælpe dig med den opgave.

Elpriser stiger over tid
Billig el bliver til dyr el, medmindre du skifter elselskab.

UNDGÅ DYR EL. ALTID!

Elbot er en digital elmægler, der hjælper dig med at skifte elselskab, hver gang du kan spare penge.

Vores service er uafhængig af elselskaber, og den findes i en gratis version, der hjælper dig med at undgå dyr el – altid!

I vores gratis version skal du blot klare besværet selv, som vi selvfølgelig guider dig igennem.

Foretrækker du at undgå besværet, tjekker vi gerne dine elaftaler, elregninger, slutopgørelser, og kommunikerer med elselskaber på vegne af dig.

Læs alt om Elbot »

Skriv en kommentar