ELPRISER

4 KVARTAL 2020

Her er du: Start » Artikler » Elpriser » Elpriser 4 kvartal 2020

I fjedre kvartal 2020 kostede den gns. elpris inkl. skatter og afgifter 209,64 øre/kWh for en privat elforbruger med et årligt elforbrug på 4.000 kWh.

I forhold til elprisen i 3. kvartal 2020, blev det til en mindre fald på 0,42 øre/kWh, hvor elprisen lå på 210,06 øre/kWh.

Elpriserne har igennem hele 3. kvartal været faldet.

Ser man på elprisen fra 1. kvartal 2016 til 1. kvartal 2019, har den været svagt stigende, hvorefter den faldt frem til efteråret 2019. Den toppede i 2019, og var aftagende igennem 1. kvartal 2020.

Herfra stabiliserede elpriserne sig igennem 2. kvartal 2020, hvor de i 3. kvartal begyndte at stige lidt igen. I starten af 4. kvartal 2020 skete der en yderligere stigning i elpriserne, der kort efter aftog, for så endeligt at stige igen i slutningen af 4. kvartal 2020.

Læs alt om elpriser her »

ELPRISER 4. KVARTAL 2020

Vi har opdelt elprisen i grafen herunder, så du kan få et overblik på de forskellige delkomponenter.

Her kan du se, at selve energidelen, altså betaling til elselskabet inklusiv abonnement, fyldte 17 procent af den samlede gennemsnitlige elpris i 4. kvartal 2020.

Ligeledes at netbetaling udgjorde 17 procent, og at afgifter, PSO samt moms udgjorde de resterende 66 % af elprisen.

OPDELING AF ELPRISEN

Kilde: Elpriserne er hentet fra Forsyningstilsynets Prisstatistik 4. kv 2020. Download deres samlede prisstatistik her.

SÅ MEGET KUNNE MAN SPARE

Hos Elbot havde vi i perioden Klienter, der betalte 0,00 øre/kWh plus 0 kr/md i abonnement plus skatter og afgifter, hvilket for et gennemsnitligt elforbrug gav en samlede besparelse på 456 kr i 4. kvartal 2020.

Disse Klienter havde vi tidligere på året skiftet til en fastpris aftale på 0 øre/kWh + 0 kr/md (plus skatter og afgifter).

Selvom disse elaftaler er blevet mindre udbredt, er de stadig tilgængelige, og ligeledes de vi som udgangspunkt skifter nye og eksisterende Klienter til.

SÅDAN SPARER DU FLEST PENGE

Ønsker du at spare flest penge på din elregning, skal du skifte elselskab, hver gang det betaler sig. Historisk set har det været billigst at være aktiv, hvor man holder sig aktiv ved at skifte fra elselskab til elselskab.

Elmarkedet kan dog være en jungle at gennemskue, hvorfor vi har bygget Elbot.

Elbot er en digital elmægler, der hjælper dig med at skifte elselskab, hver gang du kan spare penge.

Du kan tilmelde dig Elbot Freemium, der hjælper dig med at undgå dyr el, og som er 100 % gratis.

Læs alt om Elbot her »

ALT OM EL

Du skal bruge el resten af dit liv, hvilket koster penge og CO2. Få et overblik på el og dine mulighed som elforbruger her.

ALT OM ELMÆGLERE

Elmarkedet er en jungle at gennemskue, hvorfor flere forskellige elmæglere tilbyder dig hjælp til opgaven, men det kan blive dyrt, hvis du vælger forkert.

Skriv en kommentar