ELMÆGLER

HVILKEN ELMÆGLER SKAL JEG VÆLGE?

Her er du: Start » Artikler » Elmægler » Hvilken elmægler skal jeg vælge?

Der eksisterer efterhånden en del elmæglere i danmark. Dog er ingen 100 % ens i forhold til den service, som de tilbyder.

Derfor er der god grund til at tænke over, hvilken elmægler, du skal vælge, så du kan få netop den, som matcher de serviceydelser, du ønsker, eller har behov for. 

Overordnet differentierer elmæglere sig på fire punkter:

 1. AFHÆNGIGHED

  Hvorvidt elmægleren er uafhængig eller ejet at et elselskab. 

 2. FORRETNINGSMODEL

  Hvorvidt elmæglerens service er gratis eller koster penge. 

 3. KUNDESERVICE

  Hvorvidt elmægleren klarer alt besværet for dig som kunde.

 4. GENFORHANDLING

  Hvorvidt elmægleren genforhandler din elaftale løbende.

Elbot anbefaler, at du finder en elmægler, der er uafhængig, koster penge, klarer besværet for dig, og genforhandler din elaftale.

Ønsker du at læse mere om elmæglere, kan du læse alt om elmæglere her »

Der eksisterer efterhånden en del elmæglere i danmark. Dog er ingen 100 % ens i forhold til den service, som de tilbyder.

100% UAFHÆNGIGHED ER AFGØRENDE

Grunden til, at det er væsentligt, at elmægleren er uafhængig, er, at der ellers opstår en interessekonflikt, hvor det ikke nødvendigvis er dine interesser, der vægter højest.

En elmægler, der er ejet af et elselskab, vil, uanset hvordan man vender og drejer det, have en interesse i at sende deres kunder over til moderselskabet.

En elmæglers mest fornemme opgave er derimod at varetage dine interesser, og dette mener vi kun elmægleren kan gøre fyldestgørende, hvis de er uafhængige.

GRATIS ER FARLIG

Ligeledes er det vigtigt at se sig om efter en elmægler, hvis forretningsmodel er uafhængig, da dette også er en forudsætning for, at elmægleren varetager din interesser frem for elselskabernes.

Sagt med andre ord, mener vi, at man skal vælge en elmægler, der koster penge.

Elmæglere, som ikke koster penge, driver i stedet indtægt hos elselskaberne, og de har således et incitament for at rådgive dig hen mod udvalgte elselskaber, som de modtager betaling fra.

En elmægler, der derimod tjener sine penge hos forbrugeren, vil kunne repræsentere alle produkter på markedet, hvilket garanterer den billigst tilgængelige elaftale.

TJEK TRUSTPILOT

Når du har fundet en elmægler, som varetager dine interesser, er det dernæst relevant at sammenligne elmæglernes kundeserviceniveau.

Der er næsten altid bøvl og besvær forbundet med din elaftale, og nogle elmæglere klarer dette for dig, mens andre lægger ansvaret over til dig.

Håndtere elmægleren f.eks. potentielle fejl, der kan opstå når du skifter elselskab?

Benytter du Elbot Premium, klarer vi alt besværet for dig. Læs alt om Elbot her »

Og sørger de for at tjekke dine elregninger og din slutopgørelse?

Svaret på spørgsmål som disse er med til at bestemme, til hvilken grad du kan bruge din tid på ting, der interesserer dig, samt give dig tryghed om, at du ikke betaler overpris.

GENFORHANDLING ER ALTAFGØRENDE

Sidst mener vi, at du bør vælge en elmægler, der løbende genforhandler din aftale.

Gør man ikke det, skal man selv aktivt holde øje med, hvornår ens oprindelige tilbud udløber, eller hvornår der opstår en ny besparelsesmulighed i markedet.

Glemmer man det, er der stor risiko for, at man kommer til at betale overpris.

Det er desværre en kendsgerning, at langt de fleste glemmer at skifte elselskab, efter ens oprindelige tilbud udløber, hvilket netop er årsagen til, at elselskaber tilbyder disse såkaldte “introtilbud”.

Artikel: Hvad er et introtilbud?

Her får man typisk en billig pris i 6 måneder, hvorefter elselskabet efterfølgende automatisk flytter én over på et betydeligt dyrere produkt.

Derfor anbefaler vi, at du vælger en elmægler, der genforhandler din aftale, da du således fuldstændig kan sætte håndteringen af dit elselskab på autopilot, og vide dig sikker i, at du ikke kommer til at betale overpris.

Skriv en kommentar