ELMÆGLER

HVILKE ELMÆGLERE FINDES DER?

Her er du: Start » Artikler » Elmægler » Hvilke elmæglere findes der?

En konsekvens af, at elmarkedet både er svært og tidskrævende at regne ud og sætte sig ind i, er at der er opblomstret et behov i markedet for rådgivning og hjælp til at vælge det rette elselskab.

Dette behov forsøger elmæglere at dække. Der eksisterer efterhånden en del forskellige elmæglere, men de skiller ud fra hinanden på en række essentielle parametre, som er væsentlige at forstå, hvis man overvejer at gøre brug af en elmægler.

I denne artikel vil vi ikke blot beskrive en håndfuld af de mest prominente elmæglere, der findes på markedet lige nu, vi vil også fremhæve på hvilke grundlæggende parametre, de skiller sig ud fra hinanden, så du har et solidt grundlag for at vurderer andre potentielle elmæglere, som ikke specifikt fremgår i denne artikel.

ELBOT

Først og fremmest er vi, Elbot, selv en elmægler. Elbot er en uafhængig elmægler med et højt serviceniveau, som altid genforhandler din elaftale, så du altid er kunde hos det elselskab, der er billigst.

Desuden er Elbot en betalt service, som kun er i lommen på vores klienter frem for elselskaberne. Vores høje serviceniveau kommer af, at det er os, der klare besværet med dit elselskab, tjekker dine elregninger og slutopgørelse, og sørger for, at du altid får dit eventuelle tilgodehavende hos elselskaberne retur, hver gang vi skifter dig til det billigste elselskab.

Det er disse parametre som vi, i nedenstående skriv, bruger til at sammenligne og beskrive vores konkurrence på markedet. Af den grund, vil analysen naturligvis være farvet, men vi bestræber os efter at være så objektive som muligt, da vi mener, at gennemsigtighed er en forudsætning for, at vi kan skabe værdi for vores klienter.

Læs mere om Elbot.

ELFORBUNDET

Den første alternative elmægler, du måske allerede har hørt om, er Elforbundet. Elforbundet er en uafhængig og gratis elmægler, der gennem forhandlingsrunder med elselskaberne tilbyder deres medslemsportfolio en billig elaftale.

Således vil man som medlem hos elforbundet blive tilbudt en elaftale hos det elselskab, som vandt forhandlingen med Elforbundet det foregående år. 

Som medlem hos Elforbundet, er det vigtigt at være opmærksom på, at de ikke automatisk genforhandler deres medlemmers elaftale, efter den originale aftale udløber.

Medlemmer tilbydes en lukrativ elaftale i en periode, men efter perioden, ophører aftalen, og man vil da overgå til en dyrere pris, hvis man ikke selv skifter væk eller tilmelder sig Elforbundet på ny.

Sidst har elforbundet et relativt lavt serviceniveau, forstået på den måde, at de ikke tager ansvar for medlemmernes elregninger, slutopgørelser, og hvad der ellers måtte opstå af problemer, som kræver kommunikation med elselskabet.

Læs mere om Elforbundet.

GOSWITCH

Goswitch er en relativt ny elmægler på markedet, der er ejet af energiselskabet, Norlys. På trods af det, er Goswitch en uafhængig mægler, der tjener deres penge hos deres kunder fremfor hos elselskaberne.

Det betyder, at Goswitch i stedet tager et månedligt abonnement for, at de finder en billig elaftale til deres kunder. Desuden genforhandler de løbende deres kunders elaftaler, så man er sikker på, at man altid får en billig pris.

Serviceniveauet hos Goswitch er relativt højt. Dog skal man være opmærksom på, at man selv modtager ens elregninger og slutopgørelse, og det således er ens eget ansvar at kigge dette igennem og sørge for, at der ikke er fejl.

Læs mere om Goswitch.

POWERNORD

Powernord er ligeledes en ny elmægler på markedet. De er en uafhængig elmægler, hvem man betaler et månedligt abonnement til, mod at de skifter elselskab for en, når der kan spares penge, og løbende genforhandler ens aftale.

Vi kender ikke meget til Powernords overordnede serviceniveau, men man vil selv modtage elregninger og slutopgørelse fra ens elselskab, og man vil selv være ansvarlig for at tjekke disse igennem.

Læs mere om Powernord.

ELBEREGNER

Den sidste elmægler, som vi vil fremhæve er Elberegner. Elberegner er en anderledes type elmægler, end dem beskrevet ovenfor.

Deres primære service er en gratis prissammenligningsside, hvor man kan indtaste information om ens bolig og forbrugsbehov, og få en række udvalgte tilbud retur, som man da kan bruge til at vælge elselskab ud fra.

I modsætning til førnævnte elmæglere, er Elberegner ikke uafhængige. Elselskaberne, der figurerer på Elberegners sammenligningsside, betaler provision til Elberegner, når folk vælger dem som elselskab via Elberegner.

En konsekvens heraf er, at Elberegner ikke inkluderer samtlige elselskaber på markedet i deres sammenligning, men i stedet kun kan sammenligne de elselskaber, der betaler provision til Elberegner. 

Bruger man Elberegners service til at vælge elselskab, er det vigtigt at være opmærksom på, at de ikke genforhandler ens elaftale, når der opstår ny besparingsmulighed, eller når forholdene i ens originale tilbud ændres. Desuden har man også selv ansvaret for at tjekke ens elregning og slutopgørelse.

Læs mere om Elberegner.

ANBEFALING

Vores anbefaling til, hvordan du vælger elmægler, er at du kigger efter en, der er uafhængig, automatisk genforhandler din elaftale, klarer alt besværet og har et højt serviceniveau, og som er en betalt service. Vi anbefaler, at det netop er disse parametre, du vælger ud fra, da vi mener, at dette er en forudsætning for, at elmægleren udelukkende har en interesse i at hjælpe dig med at spare penge.

Artikel: Hvilken elmægler skal jeg vælge?

Skriv en kommentar